Program


Pivarnyik Anikó: BESZÉLJ!

Pivarnyik Anikó: BESZÉLJ!

Domján Editnek állít emléket Pivarnyik Anikó színműve.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 23. kedd, 19:00

Pivarnyik Anikó: Beszélj! (Domján Edit emlékére)

Túl korán az égi színpadra szerződött, varázslatos hangú színésznőnknek, Domján Editnek állít emléket Pivarnyik Anikó színműve. Élete legkritikusabb utolsó óráiban visszaemlékezik, s közben magányát saját (benső) énjével osztja meg, a „másik” Edittel, aki mindenáron élni szeretne tovább. Kettejük beszélgetése nem válaszolja meg, miért döntött a korai távozás mellett, hiszen erre rajta kívül nem is lehet képes senki, de érzékeny, sebezhető lelkületébe, félelmeibe bepillantást enged.

„Sokféle ember van a világon. Van, aki alkalmazkodó, hajlik, amerre a szél fújja; van, aki masszív, erős, minden csapást kibír, s olyan is van, aki képlékeny, formálható, mint az agyag… És vannak a „kínai porcelán emberek”. Szinte áttetszőek, könnyen megrepednek, könnyen törnek, pedig nagyon értékesek. Néha ezeknek az is elég, hogy túl közel kerülnek egymáshoz, és máris megtörténik a baj. Elég egyetlen érintés.”

Az emlékek felidézik férjének arcát, aki sokáig a biztonságot jelentette számára:  „De én szabad akartam lenni. Annyira szabad, hogy tévedhessek, hibázhassak…”  És a féktelen erővel fellobbanó utolsó szerelmet is: ,,Annyi gyöngédség, óvó, féltő asszonyi érzés gyűlt fel bennem… A való életben akartam ezt a sok kincsemet megmutatni, odaadni…”.
Hatalmas szabadságvágya adott neki elég erőt ahhoz, hogy dacoljon az idővel, az élettel, hogy akkor búcsúzhasson el a földi színpadtól, amikor ő akar.

Szereplők
Edit........................................ LUKÁCS MELINDA Karády Katalin-díjas
Edit benső énje..................... DÉVÉNYI ILDIKÓ Karády Katalin- és Kálmán Imre-díjas

Alkotók
Asszisztens: Omódi Marianna
Rendezte: Dévényi Ildikó

Ajánló


Nagymama, leány, unoka; három korosztály, három nő. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, és főleg mással szeretné élni az életét..

Antoine de Saint-Exupéry regénye alapján színpadra alkalmazta és a koreográfiát készítette: Herczeg-Takács Judit

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!